Arhive

TREI TINERI CARE SE PLIMBAU PE STADA STELUŢEI DIN CONSTANȚA AU „AMEŢIT”… CÂND AU VĂZUT JANDARMII

Jandarmii au surprins în Constanţa, patru persoane care aveau asupra lor, jointuri şi 11 pacheţele de staniol care conţineau o substanţă vegetală de culoare verde.

Sâmbătă, 10 ianuarie a.c., ora 11.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în municipiul Constanţa, pe strada Steluţei, a observat trei persoane care-şi confecţionau ţigarete artificiale (jointuri). La vederea militarilor, tinerii cu vârste cuprinse între 19-23 ani, au început să se agite, au aruncat pe jos ţigaretele şi au mărit ritmul de mers. Au fost somate, s-au oprit şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau.

Asupra celor trei, jandarmii au mai găsit în buzunarele de la pantaloni, şapte pacheţele de staniol cu substanţă vegetală şi un dispozitiv metalic tip grinder cu ajutorul căruia au mărunţit substanţele halucinogene pentru a le folosi la prepararea ţigaretelor.

Patru ore mai tîrziu, jandarmii l-au surprins pe strada Plevnei, pe M.C., de 48 ani, din Constanţa, care avea asupra lui patru plicuri care conţineau aceeaşi substanţă vegetală.
Cei patru au declarat că-şi consumă substanţa uscată sub formă de ţigări etnobotanice.

Jointurile, dispozitivul metalic şi pacheţelele găsite asupra lor vor fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română recomandă ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţă 112.