Se inaugurează prima Grădină senzorială din județul Constanța! Va purta numele „Adi Bărar (Cargo)”

Elevii din cadrul  Centrului  Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Maria Montessori” Constanţa vor fi beneficiarii unei grădini senzoriale, începând cu vinei 04.06.2021, ora 12.00.

 Ideea acestor Grădini Senzoriale este de a aduce natura mai aproape de copiii cu dizabilități. Grădina deține plante aromatice, o alee terapeutica – pe care copiii pot umbla… desculţi. Aleea are mai multe suprafeţe: pietriş, piatră spartă, piatră de râu, fân, conuri, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni de lemn.

Copilul desculţ va păşi peste acestea, experimentând o adevărată terapie de relaxare prin simpla atingere a piciorului gol pe elementele amintite. Grădina  multisenzorială este un mediu în care activitățile stimulative și experiențele sunt utilizate pentru a crește comportamentele pozitive pentru persoanele cu dizabilități severe senzoriale sau probleme neurologice. 

Realizarea Grădinii senzoriale „Adi Bărar (Cargo)” este susținută de campania „Music for Autism” în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

În cadrul festivităţii de inaugurare  vor participa membrii trupei  Cargo, ambasadorii  Campaniei Music for Autism, Cristian Hrubaru – ROCK FM.

Mai multe detalii pe pagina https://www.facebook.com/MusicForAutismRomania