ŞCOALA GIMNAZIALĂ LUCIAN GRIGORESCU PĂSTREAZĂ STEAGUL VERDE

După 2 ani de activitate eco, Şcoala Gimnazială Lucian Grigorescu din Medgidia a fost evaluată. O comisie specială a analizat performanţele instituţiei care participă la Programul Eco-Şcoala. În atenţia speciaşitilor a fost şi modul în care cele Şapte Elemente Esenţiale ale programului au fost implementate.

La această activitate a participat comisie din cadrul CJADR, elevi din cadrul proiectului, consilieri locali și cadre didactice. În cadrul activității de evaluare, şcoala a organizat un program care a permis evaluatorilor să realizeze analiza implementării programului în şcoală prin discuţii cu elevii. Tot cu acestă ocazie tinerii au prezentat toată activitatea lor pe întreaga perioadă a proiectului.

Elevii au convins comisia de evaluare. Aceștia merită titlul de Școală Eco, așadar steagul verde mai rămâne 2 ani la ei în școală.

Participarea unităţilor şcolare la Programul internaţional Eco-Schools reprezintă oportunitatea realizării unor acţiuni instructiv-educative complexe. Se urmărește implicarea activă a elevilor, cadrelor didactice, a părinţilor dar și un ecou important în rândul comunităţii locale. Iar elevii cunosc acest lucru..

Programul Eco-Şcoala a debutat pe mapamond ca program-pilot, în anul 1994. El a pornit de la necesitatea implicării tinerilor în găsirea de soluţii la provocările impuse de dezvoltarea durabilă la nivel local. Ȋn anul 2013 au participat 44 530 de şcoli din lume, din care circa 16 100 deţin Certificat de Eco-Şcoală şi Steagul Verde. Un număr de peste 13 340 000 de copiii şi tineri, peste 1 180 000 de cadre didactice şi 4 500 de autorităţi locale dezvoltă acest program în lumea întreagă.