Arhive

ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,I.L. CARAGIALE” DIN MEDGIDIA A PRIMIT 30 DE COMPUTERE

Școala I. L. Caragiale din Medgidia a inaugurat un laborator de informatică. Și asta prin intermediul proiectului „Ajutăm împreună”realizat în colaborare cu Scoala de Valori și un lanț de magazine. Elevii unitãții de învãțãmânt se vor bucura și de cele 30 de computere primite primite prin intermediul campaniei.

În prezent, tehnologia are un rol esențial atât în comunicare cât și în rutina zilnică. Schimbarea este vizibilă și în rândul elevilor, motiv pentru care este important ca aceștia să deprindă încă de mici abilitățile necesare într-o societate informațională. În acest sens, proiectele implementate de către ,,Școala de Valori” în parteneriat cu un lanț de magazine stimulează și totodată ajută tinerii.

Laboratoarele echipate cu noile computere vor fi accesibile elevilor, care învață în cadrul școlilor înscrise în program. Astfel fiecare unitate de învățământ primește 30 de calculatoare şi acces la aplicaţii şi platforme online interactive care îmbunătăţesc metodele de predare-învăţare.

Copiii sunt încântați de faptul că vor învăța pe computere noi și performante.

Cu ajutorul aplicaţiilor şi platformelor online, profesorii pot elabora fişe de lucru, teme sau teste, îşi pot gestiona planurile de lecţii şi pot chiar să realizeze câte un site pentru disciplina pe care o predau. Toate acestea în beneficiul elevilor. Programul „Ajutăm împreună” are drept scop dotarea laboratoarelor de informatică, astfel încât tinerii să profite de tehnologie pentru a-şi dezvolta abilităţile necesare în activitățile viitoare.