Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” din Medgidia se mândrește cu o tehnologie de top. Datorită proiectului „Consiliere și Oportunități de Reintegrare și Acces Liber la educație”, elevii beneficiază de aparatură de ultimă generație. Astfel unitatea școlară se poate mândri cu un sistem de videoconferință.
Elevii școlii din Medgidia s-au întâlnit în mod virutal cu cei din cadrul Liceului Teoretic „Decebal” din Constanța. Şi asta datorită noii tehnologii, care le-a permis să susțină o videoconferință. Pe lângă școlari, la întrunire au luat parte cadrele didactice, directorii unităților de învăţământ și Inspectorul şcolar general Răducu Popescu.
Pentru a testa tehnologia, au susținut o oră de matematică unde au răspuns întrebărilor atât copiii din Constanța cât și cei din Medgidia. Mai mult decât atât datorită tablei interactive – digitale, informațiile furnizate puteau fi vizionate în timp real în ambele locații.
Proiectul reprezintă un adevărat progres al sistemului de învățământ din România.
Ce înseamnă acestă tehnologie nou apărută în Școala gimnazială Lucian Grigorescu Medgidia?
Elevii sunt încântaţi de echipamentele care există acum în şcoala lor.
După ce au văzut noile instrumente digitale elevii au intuit cum trebuie utilizate. Însă pentru profesori va fi organizat un curs de formare, în care ei se vor acomoda cu noutățile apărute în unitatea de învățământ. Directorul școlii din Medgidia susține că datorită programului unitatea a primit mai multe bunuri de care vor beneficia în primul rând școlarii. Astfel instituţia de învăţământ se poate lăuda cu un xerox de ultimă generaţie, 15 laptopuri care conţin softuri cu licență, o tablă interactivă, un televizor smart, un sistem de videoconferință și multe alte produse consumabile necesare copiilor și profesorilor în desfășurarea activităților zilnice. Valoarea totală a proiectului „CORAL” este de aproximativ două milioane două sute de mii de euro.
Leave a Reply