SCENARIUL DE LA COMPANIA PETROLIERĂ FACE PARTE DINTR-UN EXERCIȚIU PENTRU TESTAREA PLANULUI DE URGENȚĂ EXTERNĂ

Panică la o companie cu specific petrolier din Constanța. Unul dintre rezervoare a fost avariat. A urmat o deversare masivă de motorină în cuva de retenție și aprinderea acesteia. Echipajele de urgență au salvat 27 de persoane. Nu vă speriaţi înă! Scenariul face parte dintr-un exercițiu pentru testarea planului de Urgență Externă.

Ora 10 fix…O zi obișnuită de muncă a salariaților din cadrul companiei petroliere s-a transformat într-un coșmar. Un șuierat puternic și o scurgere de combustibil dintr-un rezervor, au dus la o explozie puternică. Accidentul a fost semnalat la Inspectoratului pentru situații de Urgență care a notificat în regim de urgență toate forurile superioare pentru a se interveni rapid.

Fiind vorba de substanțe periculoase, zeci de pompieri au încercat să stingă incendiul cat mai repede pentru a limita efectele dezastroase.

Din cauza suflului puternic, explozia a făcut și victime. Una dintre schijele metalice a fost aruncată în aer, lovind parbrizul unui autocar ce transporta personalul din subordine. Din cauza numărului mare de victime a fost aplicat codul roșu de intervenție.

27 de persoane au primit ajutor din partea medicilor.

Unul dintre participanții la simulare a făcut atac de panică, iar ajutorul medicilor a fost pe cât se poate de real.

La desfășurarea de forțe au lua parte reprezentanții tuturor structurilor de urgență.Directorul companiei cu specific petrolier s-a declarat mulțumit de felul în care au intervenit echipajele.

Un accident de amploarea celui simulat ar putea provoca o adevărată tragedie dacă nu se intervine prompt. Ocazional, echipajele de urgență simulează asfel de evenimente pentru a fi exersate procedurile de notificare și acționare , dar și modul de cooperare între forțele care intervin, astfel încât , în cazul unui accident real să nu existe greșeli.