SĂRBĂTORI CU LACRIMI PE OBRAJI

SĂRBĂTORI CU LACRIMI PE OBRAJI – Pentru mai multe familii momentele de bucurie din preajma sărbătorilor sunt niște amintiri de mult uitate. Chinuiţi de boală şi neajunsuri, membri unei familii din satul Remus Opreanu îndură umilinţa şi foamea zilnic. Singurul venit este o pensie de handicap. Un alt exemplu este dat de trei familii din Medgidia care locuiesc împreună și trăiesc numai din alocațiilecopiilor. Pentru toți ajutorul oferit de către Asociația Community AID România a fost un moment de bucurie la care nu mai sperau.

În casa sărăcăcioasă de la Remus Opreanu, am găsit în urmă cu un an două suflete care trăiau din suma de 33 lei lunar. De data aceasta acasă era numai soția întrucât bărbatul imobilizat este internat în spital. Femeia a fost bucuroasă să ne vadă, dar ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi că starea de sănătate a soțului s-a agravat.

Oamenii nu au niciun ajutor, nu au nicio speranţă că mâine va fi mai bine… În preajma sărbătorilor sunt resemnaţi şi totodată se roagă la Dumnezeu ca oameni cu suflet mare să le întindă o mână de ajutor

Fericirea unui copil este reflectată de o alimentație hrănitoare și adecvată, de haine curate, de încălțări bune și de o locuință sigură și primitoare. Însă pentru mulți oameni grija zilei de mâine este una tot mai mare. Pe strada Unirii din Medgidia trăiesc trei famillii care de ani buni se luptă să supraviețuiască. În ajunul sărbătorilor pascale nu aveau mai nimic pe masă, iar ajutorul primit din partea unor oameni cu suflet mare a fost un motiv de bucurie.

Copilăria trebuie să fie o lume de poveste, duioasă şi frumoasă. Din păcate realitatea este crudă și mulți copii trăiesc într-o sărăcie lucie. În încercarea de a schimba ceva în viețile oamenilor năpăstuiți de soartă frații Cateliu au fondat Asociația Community AID România. În fiecare an de Paște și de Crăciun cei doi aduc zâmbete pe fețele celor care și-au pierdut de mult speranța. Ar face astfel de acțiuni mai des însă pentru asta au nevoie de sprijin din partea unor oameni cu suflet mare. Nu forțează mâna nimănui, însă cei care vor să li se alăture o pot face oricând.

Din acest an Televiziunea Alpha Media a devenit partener activ al Asociației Community AID Româania. Împreună putem întinde o mână celor aflați în nevoie, oameni care reprezintă lecţii de viaţă și trec peste toate greutăţile cu fruntea sus. Deși suntem în secolul XXI există încă persoane pentru care un colţ de pâine şi o farfurie de mâncare reprezintă un motiv de bucurie. De la ei putem învăța ce înseamnă cu adevărat … fericirea! Iar exemplul tinerilor de la Community AID Romania este unul demn de urmat!