Dincolo de însemnătatea religioasă, sărbătoarea Paștelui trebuie să umple frigiderele din fiecare casă! Gospodinele prepară fel și fel de bucate alese pentru masa tradițională! Însă, dacă în anii trecuți oamenii nu reușeau să consume toate preparatele și le aruncau la gunoi, în 2015 situația s-a schimbat.
Oricât de mult economisește românul, atunci când iese la cumpărături, cu prilejul sărbătorilor acesta nu mai ține cont de bani și încearcă să cumpere din toate câte puțin. De Paște gospodinele au preparat bucate tradiționale, dar spre deosebire de anii trecuți alimentele nu mai ajung la tomberon. Motivul? Criza i-a învățat pe români să chibzuiască banii astfel încât prepartele nu au mai fost în exces.
Se spune că atunci când este sărbătoare de pe masa românului nu trebuie să lipsească nimic. Și dacă statisticile europene arătau că românii aruncă la gunoi circa o sută de kilograme de mâncare pe an, în 2015 situația pare să se schimbe.
Leave a Reply