Arhive

Sărbătoare inedită în municipiul Medgidia cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului [FOTO]

Ziua de 1 iunie, reprezintă atât pentru românii de pretutindeni cât şi pentru locuitorii altor aproximativ 50 de ţări, motiv de mare sărbătorire a Zilei Internaționale a Copilului.

Ziua copiilor a fost sărbătorită pentru prima dată în lume în octombrie 1953 și a fost sponsorizată de către Uniunea Internațională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva. Ideea de a avea o zi internațională a copilului i-a aparținut lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a și a fost acceptată și adoptată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1954.

Cu acest prilej, administrația publică locală a organizat un eveniment de amploare zonală cu momente artistice, jocuri, muzică, dans, urmate de recitaluri senzaționale ale artiștilor aflați în vogă printre adolescenții momentului.

Evenimentul a debutat în jurul orei 10.00 cu multașteptata inaugurare a Parcului „Imum”, unde pe o suprafață de 12.981 mp, locuitorii zonei de nord a municipiului se pot relaxa într-o adevărată zonă de promenadă.

„Această investiție face parte din proiectul Medgidia VERDE care prevede extinderea zonelor verzi ale municipiului Medgidia și are în vedere îmbunătățirea mediului urban prin reconversia funcțională a unui teren degradat și transformarea acestuia într-un parc modern, util și extrem de necesar pentru petrecerea timpului liber”.

declară primarului municipiului Medgidia, Valentin Vrabie

Începând cu ora 16.00, programul artistic al zilei a continuat în Parcul „1 Mai” cu diverse activități precum ateliere de creație și instructiv-educative, topogane gonflabile, jocuri interactive, personaje de poveste care au întreținut atmosfera de basm și cinema în aer liber.

Pentru ca ziua să fie cu adevărat memorabilă, părinții și copiii au plecat acasă cu fotografii alături de cei dragi, realizate de cele două cabine fotografice montate în zona skate a parcului.

Începând cu ora 19.00, întreaga atenție a miilor de tineri prezenți la eveniment, a fost captată de un show de excepție susținut de artiștii Yny Sebi, Juno, Cyutz și trupele de dans „Revolution Family” și „The Fighters”. Atmosfera incendiară a fost completată de servirea a numeroase porții de înghețată londoneză.