Arhive

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC PENTRU 500 DE ABSOLVENȚI DIN ÎNVĂȚĂMÂN-TUL POSTLICEAL

Săptămână de foc pentru 500 de absolvenți din învățământul postliceal. Aceștia susțin în 9 centre din județul Cosntanța examenele de certificare a competențelor profesion-ale. Examenul constă în trei probe, cea practică, cea scrisă și prezentarea unui proiect specific calificării.

Aproximativ 500 de absolvenți din învățământul postliceal culeg roadele ultimilor doi ani de studii. Ei speră să obțină examenele de certificare a competențelor profesionale pentru nivelul 3 avansat. Unul dintre cele nouă centre de examen se află la Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” din Năvodari. 30 de candidați au susținut pe data de 7 și 8 iulie proba practică, cu toții trecând cu brio prima probă.

Printre calificările pentru care s-au pregătit absolvenții se numără tehnician cadastru, maistru prelucrare țiței și petrochimie, dar și tehnician electronist telecomunicații. De asemenea, anul acesta au fost implementate în premieră noi calificări.

Examenele se susțin în perioada 7-15 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe data de 16 iulie la fiecare centru de examen. Nota minimă de obținere a certifica-telor de calificare profesională este șase.