Arhive

S-A PRODUS „MINUNEA”! AM PRIMIT O PARTE DINTRE DOCUMENTELE SOLICITATE

articol de Cristian Ciobănuc
În urma solicitării pe care am înaintat-o Primăriei Municipiului Medgidia, astăzi am intrat în posesia unei părţi dintre documentele solicitate. Nu înainte de a achita suma de 375 lei pentru un număr de 75 de pagini (bonus procesul verbal – o pagină pentru care nu am plătit). La o analiză atentă a documentelor pe care administraţia locală ni le-a pus la dispoziţie am observat că nu toate punctele solicitării au fost susţinute cu documente. Aşa că am decis să discut cu edilul Marian Iordache:

Astfel, la punctul 1 prin care solicitam „Contractul privind construirea sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Independenţei cu Albinelor (podul rutier), devizele de lucrări, facturile şi ordinele de plată, precum şi avizul Poliţiei Rutiere. Dacă este cazul vă rugăm să ataşaţi şi eventualele acte adiţionale încheiate.” am primit o pagină prin care ni se spune denumirea unui constructor şi că lucrările fac parte din investiţia citez: „Ranforsare sisteme rutiere trafic greu tronson 1”. După o analiză a dosarelor făcută personal de primar s-a ajuns la concluzia că „nu există” devize ale lucrării, factură, ordin de plată sau alte documente cu excepţia unor facturi generale cu nişte sume colosale referitoare la proiectul mai sus menţionat („Ranforsare sisteme rutiere trafic greu tronson 1”). Personal mi s-a părut cel puţin ciudat. Aşa că a rămas în suspans subiectul…

2014-03-17-150k

Punctele 2, 3, 4 şi 7 sunt suţinute de mai multe documente pe care le vom analiza cu atenţie şi vom prezenta materiale referitoare la aceste subiecte.

Punctul 5: „Componenţa excedentului bugetar înregistrat la finalul anului 2013, dovezi care să susţină provenienţa sumelor (ex. dovada încasării din impozite a sumei de aproximativ 1 500 000 lei într-o perioadă de aprox. 10 zile – potrivit declaraţiei primarului în cadrul emisiunii „Faţă-n Faţă” realizată de Mioara Ţuţu) precum şi modalitatea distribuirii sumelor provenite din excedent pe centre de cost.” nu este însoţit de niciun document şi răspunsul la întrebarea de ce nu este nimic a fost că edilul a discutat în direct referitor la acest subiect…

Vom reveni cu o altă solicitare referitoare la acest subiect la care sperăm să primim totuşi un răspuns scris

Punctul 6: „Sumele alocate de Consiliul Local Medgidia, din vara anului 2012 (debutul legislaturii 2012-2016) şi până în prezent, pentru deplasările şi cazarea în ţară şi în străinătate a primarului, viceprimarului şi consilierilor locali. Informaţiile să fie structurate astfel: data fiecărei deplasări, numărul total de zile al fiecărei delegaţii, numele participanţilor/delegaţie, valoarea diurnelor/delegaţie, valoarea cazărilor/delegaţie precum şi copii ale facturilor aferente şi numele hotelurilor la care au fost cazaţi membrii delegaţiilor.” nu este însoţit de niciun document, doar de răspunsul scris prin care suntem informaţi că „toate deplasările personalului de conducere, primar, viceprimar, consilieri locali s-au efectuat din resurse financiare personale.”

edili bogati

Ca informaţie de ultim moment specific faptul că am primit un telefon de la Primărie prin care eram informaţi că ne vor mai fi puse la dispoziţie, în cursul zilei de mâine, câteva informaţii care, probabil, vin în completarea documentelor solicitate. Aşa că vom completa acest material de prezentare şi vom înainta solicitări scrise pentru a primi un răspuns scris, nu doar verbal, referitor la punctele care nu au fost susţinute de documente.

În concluzie nu pot decât să vă transmit să rămâneţi pe frecvenţa Alpha Media pentru a vedea concret materiale realizate pe baza documentelor pe care Primăria ni le-a pus la dispoziţie.

Închei prin a spune încă o dată că totuşi 5 lei/pagina copiată la xerox este cam mult având în vedere faptul că jurnaliştii solicită documente pentru a informa cetăţenii concret şi obiectiv.