S-A ALES PREȘEDINTELE ELEVILOR LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „LUCIAN GRIGORESCU” DIN MEDGIDIA

Foarte bine organizați, elevii Școlii Gimnaziale „Lucian Grigorescu” și-au ales președintele. Candidații la această funcție și-au făcut campanie ca niște oameni mari. Votul copiilor a fost secret și liber exprimat, iar cel mai îndrăgit copil s-a ales cu funcția de lider al elevilor. El îi va reprezenta pe colegii săi timp de un an.

Aproximativ 365 de elevi din cadrul unitãţii de învãţãmânt au participat la sesiunea electoralã.

Aleşii s-au pregãtit temeinic pentru acest scrutin.

Şcolarii au avut de ales pe unul din cei 4 elevi înscrişi pentru a-i reprezenta în faţa profesorilor din instituţia de învăţământ. Indicat la aceste alegeri a fost ca participanţii la „mini prezidenţiale” sã fie copii din clasele 5-7, deoarece cei din anul terminal au altfel de activitãţi. Candidaţi, douã fete şi doi bãieţi sunt elevi model ce au fost recomandaţi de colegii şi profesorii lor. Cei patru împreunã cu dascãlii lor au ales câte o siglã şi câte o platformã program pe care au prezentat-o întregii şcoli.

Promovarea programelor prezidenţiale a fost una de excepţie. ele au fost expuse atât în şcoalã cât şi pe o reţea de socializare. În unitatea de învãţãmânt au fost amplasatã o urna de vot sigilatã, cabine pentru votare, ştampile cu ursuleţi, foi cu cei înscrişi la vot şi s-a organizat o comisie de validare…. Totul a fost luat în serios de copii. Aşa cum este normal la alegeri, copiii s-au aşezat la coadã, iar în salã au intrat câte trei. Prezenţa la vot s-a fãcut pe baza carnetului de elev. Dupã exprimarea votului, alegătorii îşi depuneau buletinele de vot în urnã. Pentru ce au votat cei mici?

La final s-au numãrat voturile iar câştigãtorul a fost încântat de noua funcţie pe care urmeazã sã o exercite timp de un an.

Pentru ca nici unul dintre candidaţi sã nu se supere, urmãtorii doi clasați au fost numiţi în funcţiile de vicepreşedinţi iar cel aflat pe ultimul loc a primit postul de secretar.