Arhive

RIDICAREA AUTOTURISMELOR CREAZĂ NOI DISPUTE ÎNTRE POLIȚIA LOCALĂ ȘI ȘOFERI

Ridicarea autoturismelor creează noi dispute între Poliția Locală și șoferi. Pe de-o parte, agenţii nu fac altceva decât să aplice legea, chiar daca recunosc că mai scapă și mici greșeli. Pe de altă parte, șoferii reclamă abuzuri și tratamente diferențiate.

Problema mașinilor ridicate în stațiunea Mamaia revine în prim-plan, în fiecare sezon estival. Indiferent că există sau nu semne rutiere, legea este aplicată. Văzându-și mașinile ridicate, șoferii au luat foc.

Astfel, unii conducători auto susțin că anumite zone din “șantierul” stațiunii Mamaia nu beneficiază de trotuare, în acest caz ridicările de mașini neavând o bază legislativă.

Lipsa semnelor îi îndeamnă pe șoferi să parcheze în același loc în care au fost ridicate mai multe mașini. Astfel, autorităților locale pare să le fie mai la îndemână să “confiște” mașini, în loc să creeze locuri de parcare sau să amplaseze indicatoare rutiere. În plus, polițiștii locali ridică mașinile pe principiul pentru unii mumă, pentru alții ciumă.

Doamna din imagini a fost lăsată să plece fără nici măcar un avertisment, asta deși parcase chiar lângă mașinile ce au fost ridicate.

“Surpriza” cea mai mare a șoferilor este că, după ce sunt nevoiți să plătească 600 de lei pentru a-și recupera autoturismele, sunt puși să semneze un proces verbal prin care sunt de acord că nu au nicio pretenție. Cu alte cuvinte, firma privată care “cazează” mașinile nu este răspunzătoare pentru nimic.