Arhive

REGIMENTUL 53 RACHETE ANTIAERIENE A ORGANIZAT O SERIE DE ACTIVITATI CU OCAZIA SERBĂRII A 30 DE ANI

O întreaga desfasurare de forta. Tabia Francezului aflata la iesirea din Medgidia a fost locul de desfasurare a unei lupte terestre. Tancurile, tunurile si armele au fost principalele piese de rezistenta ale conflictului cu inamicul. Actiunile face parte din manifestarea organizata cu ocazia sarbatorii a 30 de ani de la înfiintatea regimentului 53 Tachete Antiaeriene.

Cu ocazia serbårii a 30 de ani de la înfiintarea Regimentului 53 Rachete antiaeriene, la sediul unitatii militare au fost primiti invitatii dupa care a fost intonat imnul de stat.

Seria evenimentelor a continuat cu avansari in grad.

Dupa cateva alocutiuni, militarii de la Regimentul 53 au defilat in fata publicului.

La activitati au particiat oameni cu functii importante in sistem, militarii din cadrul R53 RA, Batalionul 912 Infanterie, Batalionul 345 Artilerie si reprezentanti de la Detasamentul de Janfarmi.

Urmatoarea oprire a fost pe tabia francezului, unde a fost prezentat exercitiul tactic „Blue Shield 14”.

Scenariul exercitiului a cuprins executatea unei actiuni inofensive, de catre o companie de infanterie pentru neutralizarea inamicului dintr-o localitate ipotetica. Premergator ofensivei s-a executat actiunea de tragere a artileriei de catre o baterie antitanc. Intreaga operatiune a fost sprijinita de catre un Tank Force care cuprinde Gepardul , subunitate care este specializata in lupta cu inamicul aerian la inaltimi mici.

Demonstratia de forta s-a executat cu munitie de manevra.

Exercitiul Blue Shield 14 s-a incheiat dupa ce ofensiva a avut succes , cu o parada a tehnicii militare.