Arhive

Reader on Board – lectura din nou mai aproape de călători

Începând cu data de 25 iulie 2022, pasagerii care tranzitează terminalul Aeroportului Internațional Sibiu beneficiază din nou de oportunitatea oferită de proiectul Reader on Board | Cititor la Bord. Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Aeroportul Internațional Sibiu, instituții ale căror acțiuni sunt posibile cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu, reactivează acest spațiu dedicat lecturii, informării și relaxării. Inaugurat în urmă cu patru ani, din inițiativa bibliotecarilor astriști dedicați, dar și cu sprijinul partenerilor și autorităților, întregul demers urmărește îmbunătățirea experienței călătorilor din aeroport și încurajarea lecturii în spații neconvenționale, așa cum este zona publică a terminalului de pasageri.

Beneficiarii direcți sunt călătorii cititori care tranzitează această zonă, în drum spre cursele de zbor. Aceștia au acces gratuit la cărțile disponibile pe rafturi, le pot răsfoi în spațiul amenajat sau le pot lua cu ei în călătorie. Deși nu este obligatorie, se recomandă restituirea volumelor fie în raftul Reader on Board | Cititor la Bord, fie la sediul Bibliotecii ASTRA Sibiu, toate volumele fiind marcate cu însemnele și caracteristicile proiectului. Dacă situația nu permite returnarea cărții, aceasta devine „ambasador” al bibliotecii publice sibiene și al Sibiului, într-un alt spațiu, de pe un alt meridian, într-un alt aeroport sau într-o altă colecție documentară.

Fondul de carte pus la dispoziția pasagerilor Aeroportului Internațional Sibiu de către Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu cuprinde peste o mie de unități de bibliotecă din diferite domenii ale cunoașterii, în special beletristică, artă, istorie, psihologie, spiritualitate, cultură și tradiție locală, cărți pentru copii, documente audio. Multe dintre cărțile disponibile sunt în limba română, dar sunt incluse și volume în limbile germană, engleză, maghiară, franceză și altele. Periodic, colecția de cărți va fi alimentată cu noi titluri, fie cărți, reviste sau CD-uri.

„Cărțile trebuie să fie aproape de oameni. De aceea le aducem acolo unde aceștia se află, activează sau călătoresc. Ce poate fi mai reconfortant decât să descoperi o carte bună în lungile drumuri dintre diferitele țări spre care te duc avioanele care pleacă din Sibiu? Reader on Board a fost un proiect de succes încă de la început. Este un excelent exemplu de colaborare între instituții, un exemplu extraordinar de reinventare a unei instituții culturale și, deopotrivă, o modalitate de a aduce cartea și lectura cât mai aproape de cititorii călători.”.

transmite Răzvan Pop, manager al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu

„Pe 25 iulie 2022, s-au împlinit 4 ani de la inaugurarea proiectului Reader on Board | Cititor la bord, care face posibil accesul la lectură într-un spațiu neconvențional. Reactivarea proiectului Reader on Board la ceas aniversar oferă din nou pasagerilor noștri o alternativă de petrecerere a timpului de așteptare în aeroportul din Sibiu. Aeroportul este prin esență locul din care încep călătoriile spre destinațiii din întreaga lume, în timp ce lumea cărților oferă oportunitatea de a pătrunde într-un univers nemărginit, în care limitele se estompează și granițele fizice dispar. Ne dorim ca cele două lumi, a spațiului fizic și a imaginației, să coexiste și să ofere o experiență plăcută pasagerilor care trec pragul Aeroportului Internațional Sibiu.”

precizează Marius Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu

„Mulțumim, totodată, reprezentanților Schwarz Gruppe Int pentru sprijinul acordat în amenajarea spațiului Reader on Board.” – au transmis organizatorii.

Susțineți Campania „Donează o carte nouă pentru viitorul comunității în care trăiești!” a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu!