Arhive

REACȚIA ANPC DUPĂ CE O ECHIPĂ CJPC A FOST AGRESATĂ LA NEPTUN

In data de 1 august 2018, in timp ce efectua o actiune de control la restaurantul – terasa Zorba’s Taverna din statiunea Neptun, in cadrul Comandamentului “Litoral 2018”, o echipa a Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Constanta – condusa chiar de seful institutiei, comisarul sef adjunct Horia Constantinescu, a fost agresat de reprezentantii operatorului economic care detine terasa. Situatia a impus interventia unui echipaj de Politie, solicitat de comisari la numarul de urgenta 112.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor dezavueaza in totalitate comportamentul reprobabil al reprezentantilor operatorului economic.

“Am participat recent, alaturi de comisarul sef adjunct Horia Constantinescu si de alti colegi ai nostri din tara si de la Constanta, la o serie de controale tematice, pe litoral, si pot afirma cu toata convingerea ca acestea s-au desfasurat cu respectarea stricta a prevederilor legale, neexistand nicio urma de suspiciune asupra modului in care comisarii nostri isi exercita atributiile”, a declarat presedintele ANPC, Marius Pirvu.

Presedintele ANPC considera ca agresarea reprezentantilor unei institutii a statului cu atributii de control, aflati in exercitiul functiunii, este un act incalificabil, care impune o reactie ferma a organelor abilitate.

“Ii indemn pe toti comisarii ANPC sa actioneze cu fermitate si convingere in actul de control, astfel incat, consumatorul roman sa se simta aparat si sa aiba garantia ca, in orice moment, ii suntem alaturi, iar spiritul si litera legii sunt respectate. Ne dorim ca incidentul grav de la Neptun, o statiune vizitata de un mare numar de turisti, sa nu se mai repete. In acest sens, solicitam autoritatilor statului, cu atributii in anchetarea acestui caz, sa investigheze cu celeritate si sa ia masurile care se impun impotriva celor vinovati”, a mai adaugat presedintele ANPC.