Arhive

„PSD va depune un proiect de lege privind plafonarea preţului la energie în România”


Parlamentarii PSD de la malul mării au trecut în revistă încă o dată principalele probleme, generate de scumpirea energiei – electrice și gaze – dar a și celorlalte utilități.

Situația este agravată și de lipsa măsurilor pe care guvernul ar trebui să le ia, pentru protejarea propriei populații, așa cum deja au procedat alte guverne europene!
Li s-a permis furnizorilor de utilități să procedeze la debransări, deși acest lucru era interzis prin lege în pandemie. Dar nu tuturor… Furnizorilor de apă nu, deși au de recuperat sume uriașe, mai ales de la unii agenți economice. Să aibă oare legătură cu întâlnirile de la Cotroceni cu ANUMIȚI CEO ai marilor companii?

Felix Stroe, senator PSD

Senatorul social-democrat, Felix Stroe a reamintit că PSD va depune un proiect de lege privind plafonarea preţului la energie în România. Principiile de bază sunt următoare: plafonarea pentru şase luni a preţului, la o medie pe ultimele şase luni de la momentul intrării în vigoare a legii.
Va fi creat un fond la Ministerul Energiei care să compenseze pierderile la furnizori, contul acela va fi alimentat de către bugetul de stat, o parte, şi o parte de către sumele luate de la producătorii de energie, 50% din profitul fiscal declarat”.

Parlamentarii PSD de Constanța atrag atenția guvernului că “aceasta este o soluţie temporară, o soluţie la adăpostul căreia guvernul trebuie să se apuce un pic de treabă”.

În acest context, senatorul PSD de la malul mării trage un semnal de alarmă:

Dacă şi acum guvernul muribund Cîțu va scăpa din mână lucrurile, ele vor avea efecte în economie pe ani de zile, pentru că toate produsele finite şi subprodusele vor îngloba preţul acesta mărit al energiei şi se va rostogoli, va crea acel efect de bulgăre de zăpadă, iar tot ceea ce înseamnă economie românească va ieşi din orice zonă de competitivitate, iar produsele de strictă necesitate vor nenoroci efectiv viaţa de zi cu zi a românilor.
Patru români din zece nu vor putea să-şi încălzească locuinţa la iarnă şi nici nu-şi vor putea plăti facturile la zi, potrivit Asociaţiei Energia Inteligentă. Numărul este dublu faţă de anul trecut!

Felix Stroe, senator PSD