Arhive

Razie în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța

În cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 06.00-09.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța și G.J.M Tomis, polițiști locali și reprezentanți ai R.A.E.D.P.P. au desfășurat o acțiune în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, precum și pentru verificarea respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020.

În urma activităților, cele peste 180 de forțe de ordine prezente au verificat aproximativ 1.000 de persoane și 20 de autoturisme, fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale, dintre care 17 la O.U.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români și 2 la Legea 55/2020, în valoare de 1.475 de lei.

Mandate puse în executare de polițiști

La data de 12 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 25 de ani, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 8 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

La data de 12 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat o femeie, de 31 de ani, pe numele căreia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 8 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

La data de 12 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 39 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de un an și 168 de zile de închisoare, pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier.

Persoanele în cauză au fost escortate și încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă.

Reținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție provizoriu

La data de 11 august a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Crucea au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 76 de ani, ar fi pătruns în locuința comună, apropiindu-se la o distanță mai mică de 50 de metri față de concubina sa, de 72 de ani, deși acest lucru îi era interzis, prin ordinul de protecție provizoriu emis în data de 9 august a.c., de polițiști, în urma unei agresiuni fizice provocate femeii de către acesta.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și încălcarea de către persoana căreia i-a fost emis ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute de acesta.

În urma administrării probatoriului în cauză, bărbatul de 76 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Reținuți după ce ar fi agresat un tânăr

La data de 11 august a.c., în jurul orei 16.50, polițiști din cadrul Secției 1 au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe o stradă de pe raza de competență ar avea loc un conflict între mai multe persoane.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a declarat faptul că ar fi fost agresat fizic, fiind lovit în zona feței de către persoane necunoscute, în urma unui conflict verbal anterior privind locul de parcare. În urma cercetărilor, polițiștii Secției 1, cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale și al Biroului de Investigații Criminale, au identificat doi dintre bărbații suspectați de comiterea agresiunii.

Persoanele în cauză au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și identificarea tuturor persoanelor implicate.

Dosar penal pentru vânzarea de parfumuri contrafăcute

La data de 12 august a.c., polițiști din cadrul Poliției stațiunii Neptun au identificat, pe strada Gala Galaction din stațiunea Jupiter, un bărbat, de 46 de ani, care oferea spre vânzare mai multe parfumuri susceptibile a aduce atingere unor mărci înregistrate.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, conform Legii 84/1998.

Acțiuni desfășurate de polițiști

La data de 12 august a.c., în intervalul orar 10.00-18.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, precum și pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În urma activităților, polițiștii au legitimat peste 120 de persoane, fiind aplicate 108 sancțiuni contravenționale, dintre care 106 la Legea 12/1990, în valoare totală de 40.200 de lei.

La data de 12 august a.c., în intervalul orar 09.00-15.00, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfășurat o acțiune pe raza orașului Năvodari, la operatorii de plajă.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.300 de lei, dintre care 4 la H.G. 301/2012 și 2 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

La data de 12 august a.c., în intervalul orar 12.00-16.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Medgidia, pe linia legalității desfășurării transportului public de persoane.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.075 de lei, la O.U.G. 195/2002.

La data de 12 august a.c., în intervalul orar 12.00-16.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

În urma activităților, polițiștii au legitimat peste 35 de persoane, fiind aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.870 de lei, dintre care 13 la Legea 12/1990 și 13 la O.U.G. 195/2002.

La data de 12 august a.c., în intervalul orar 12.00-16.00, polițiști din cadrul Secției 1 Rurală Poliție Constanța au desfășurat o acțiune pe linie de ordine și siguranță publică.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.240 de lei, dintre care 7 la Legea 61/1991 și 5 la Legea 55/2020.

La data de 12 august a.c., în intervalul orar 18.00-21.00, polițiști din cadrul Secției 3 au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.740 de lei.

La data de 12 august a.c., în intervalul orar 21.00-24.00, polițiști din cadrul Secției 1 au desfășurat o acțiune pe linia verificării respectării măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020 și a celorlalte acte normative referitoare la măsurile de protecție individuală și distanțarea socială, precum și pe linia prevenirii cerșetoriei și a prazitismului social.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 700 de lei.

Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință cetățenilor și operatorilor economici prevederile legale în ceea ce privește distanțarea fizică și purtarea măștii de siguranță.

foto: arhiva