PSD a lansat un amplu dialog social

PSD a lansat un amplu dialog social pentru diagnosticarea cât mai exactă a sistemului național de sănătate și găsirea soluțiilor celor mai eficiente la marile probleme actuale – pandemia, testarea, vaccinarea, asigurarea accesului la serviciile medicale, siguranța pacienților.

“La discuțiile de la #PalatulParlamentului participăm alături de exponenți ai Colegiului Medicilor, ai Colegiului Medicilor Stomatologi, ai Ordinului Asistenților Medicali, lideri sindicali de la #Sanitas, Solidaritatea Sanitară, #ProMedica, reprezentanți ai federațiilor și asociațiilor pacienților, alături de lideri și parlamentari PSD.
În viziunea PSD, sunt intolerabile haosul și improvizația, lipsa de rigoare și de organizare actuale.
Este revoltător că din cauza absenței unor proceduri privind măsurile de protecție în saloanele suprasaturate cu oxigen, care puteau fi făcute simplu și fără costuri, s-au produs nenorociri de genul celei de la Balș, în urma căreia 17 oameni au murit.
Și este de neacceptat ca nimeni să nu răspundă, ca ministrul de resort Vlad Voiculescu să rămână în funcție ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Tocmai de aceea, PSD cere demiterea acestuia, prin moțiune…
Sunt grave sincopele repetate, bâlbele și măsurile confuze, contradictorii ale guvernării, în privința vaccinării, a testării, a deschiderii școlilor.
Nu se mai pot tolera restricțiile care încalcă dreptul pacienților de a avea la acces tratamentele necesare ori lipsa unor medicamente esențiale.”

Finanțarea spitalelor, suprasolicitatea corpului medical, salarizarea echitabilă, reprezintă alte urgențe, mai ales în perspectiva dezbaterii bugetului de stat și al asigurărilor sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.