PROGRAMELE DE COMUNICARE ON-LINE SUNT ȚINTA TOT MAI MULTOR INFRACTORI

Atenție la ceea ce postați pe site-urile de socializare! Dacă Ziua Izabelei, evenimentul prin care fetița a invitat, din greșeală, peste 100.000 de oameni la petrecerea sa, reprezintă un exemplu amuzant, expunerea pe internet poate fi și periculoasă. În ultima vreme, site-urile de socializare și programele de comunicare on-line au devenit ținta tot mai multor infractori care acționează sub protecția anonimatului.

Numai în România milioane de utilizatori accesează zilnic site-ul Facebook, una dintre cele mai populare, dar totodată controversate rețele sociale. Informațiile personale postate aici sunt expuse în fața întregii lumi.

Greșeala unei fetițe de 11 ani, care potrivit politicii Facebook nici nu ar fi trebuit să aibă cont pe site-ul de socializare, a devenit un fenomen viral pe internet. Protecția datelor personale este esențială insa și atunci cînd navigați pe internet.

Specialiștii spun că în ultima perioadă, mediul online s-a transformat în scena unor adevărate infracțiuni.

Pe lângă folosirea programelor de socializare, cumpărăturile online sau plata facturilor pe internet reprezintă situații în care trebuie să vă luați măsuri de siguranță. Specialiștii vă recomandă să nu folosiți rețele de wi-fi gratuit pentru a efectua operațiuni bancare sau alte tranzacții în care utilizați date cu caracter personal.