Arhive

PROFESIONALISM ȘI DEVOTAMENT – REPERE ESENȚIALE PENTRU MILITARII DIN CADRUL UM 01377

Profesionalism și devotament. Sunt cuvintele cheie devenite repere esențiale pentru activitatea zilnică a militarilor din cadrul Unității 01377 din Medgidia. Pentru unii, profesia militară poate însemna o carieră pe termen lung, pentru alţii o perioadă de activitate mai scurtă, dar pentru pentru cei mai mulți armata înseamnă viață.

Colonelul Alexandru Jugaru spune că activează de o viață în armată. Experienţa profesională pe care o poţi dobândi în Ministerul Apărării Naționale, poate fi acumulată cu greu într-un alt domeniu. Şi nu este dată doar de provocările trăite în misiunile din ţară şi străinătate ci şi de numeroasele contacte umane, de viaţa în colectivitate şi lucrul în echipă, de prieteniile noi şi solide bazate pe camaraderie şi solidaritate umană. Toate acestea duc aventura şi ineditul în viaţa oricărui tânăr dornic de a-şi depăşi limitele şi de a trăi viaţa din plin.

Pentru creșterea capacităţii de luptă și perfecţionarea militarilor, pe parcursul anului 2014 au fost organizate şi desfăşurate nenumărate exerciții și antrenamente. O mare realizare pentru unitate este redeschiderea poligonului de tragere.

Conducerea subunității se declară încântată de reușitele înregistrate anul trecut și speră ca și în 2015 rezultatele să fie pe măsura așteptărilor.

Colonelul Jugaru spune Unitatea pe care o conduce și-a stabilit deja principalele direcții de acțiune. Militarii trebuie să se pregătească continuu și să asigure toate condițiilor necesare unei bune desfășurări a misiunilor. Nu vor fi neglijate nici celelalte activități specifice sistemului militar.