Arhive

PROCURORII DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA MEDGIDIA, AU COORDONAT CELE 37 DE PERCHEZIŢII

Peste 140.000 de ţigarete au fost descoperite de poliţişti, iar 6 persoane au fost reţinute. Şi asta în urma a 37 de percheziţii efectuate pe raza judeţului Constanţa. Vizate au fost persoanele bănuite de contrabandă. La acţiune au participat şi luptătorii din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale dar şi poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Cele şase persoane reţinute au fost prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au coordonat percheziţiile, care au vizat 27 de locaţii din municipiul Medgidia, una din Constanţa, una din comuna Castelu şi câte 4 din localităţile Dobromir şi Văleni. Poliţiştii au stabilit că, din luna aprilie 2014 şi până în prezent, cei în cauză s-ar fi aprovizionat ilegal, din diferite zone, cu ţigări nemarcate fiscal provenite din contrabandă. Acestea erau distribuite în Medgidia, Castelu, Dobromir şi Văleni, pentru vânzarea cu amănuntul. În urma descinderilor 9 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei din Medgidia pentru audieri. Dintre acestea şase au fost reţinute pentru comiterea infracţiunii de contrabandă în formă continuată, iar alte două sunt cercetate în stare de libertate.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 7.159 de pachete ţigări, 62.565 de lei, 970 de euro, 52 de telefoane mobile şi 4 laptop-uri.

Potrivit oamenilor legii prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 75.000 de lei, dar va fi stabilit cu exectitate de către specialişti.
De asemenea în timpul precheziţiilor, la domiciliile a două persoane au fost identificate şi ridicate 2 săbii şi 3 pistoale neletale, deţinute ilegal. Cei vizaţi sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.