BATALIONUL 911 INFANTERIE „CAPIDAVA” ARE DIN NOU POLIGON DE TRAGERE LA TORTOMAN

S-a inaugurat poligonul de tragere cu armament de infanterie de la Tortoman! Înființat în anul 1961 ca urmarea schimbului de terenuri dintre Ministerul Agriculturii și M. Ap. N. poligonul a fost uitat de vreme… şi a ajuns în paragină. Aşa că Batalionul 911 Infanterie “Capidava” a luat iniţiativa de a reamenaja locaţia. În prezent militarii beneficiază de condiţii optime pentru instrucţie şi pregătire.

La inaugurare au fost prezenţi comandanții unităților militare, dar şi reprezentanţi ai jandarmeriei şi administrațiior locale din Medgidia, Tortoman și Cuza Vodă. Invitat de onoare a fost col. Adrian Soci, comandantul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti”. În deschidere s-a intonat Imnul Național al României şi a fost prezentat un scurt istoric al poligonului.

Noul poligon răspunde cerințelor impuse pentru executarea tragerilor individuale cu mai multe categorii de armament. Potrivit oficialilor facilitățile locaţiei sunt multiple.

Comandantul unității este mulțumit de această realizare. După mult timp în care s-a muncit din greu pentru redeschiderea polgonului, se poate spune că visul militarilor a fost împlinit.

Pentru reabilitatea poligonului unitatea militară a primit sprijinul primăriilor din Tortoman și Cuza Vodă. Însă comandantul unităţii speră ca pe viitor să găsească un partener şi în rândul reprezentanţilor autorităților de la Medgidia.

Meritele nu sunt numai ale comandantului. col. Alexandru Jugaru a vorbit şi despre eforturile depuse de colegii săi. Astfel că se poate spune că împreună formează o echipă de toată isprava.

Tăierea panglicii a fost urmată de sfințirea clădirii administrative. Însă nu au lipsit tragerile care demonstrează că poligonul este unul sigur şi modern.

După prezentarea făcută de către reprezentanţii Batalionului 911 Infanterie Capidava, comandantul Brigăzii 9 Mărășesti a ajuns la concluzia că Poligonul de la Tortoman corespunde normelor legale, iar militarii au primit liber la tragere!