PRIMARUL VALENTIN VRABIE PROPUNE DIZOLVAREA CONSILIUI LOCAL MEDGIDIA [VIDEO + DOCUMENTE]

 

PRIMARUL VALENTIN VRABIE DECLANȘEAZĂ STRÂNGEREA DE SEMNĂTURI PENTRU ORGANIZAREA UNUI REFERENDUM PENTRU DIZOLVAREA CONSILIUI LOCAL MEDGIDIA! Decizia a fost luată după ce nouă dintre aleși nu s-au prezentat la ultima ședință de consiliu convocată pentru a aproba modificarea hotărârii de consiliu privind finanțarea europeană în parteneriat cu orașul Elena din Bulgaria. Este vorba despre „Modificarea si completarea H.C.L. nr.156/19.10.2017 privind aprobarea proiectului „Culture Eternity” finanţat prin România – Bulgaria Cross – Border Cooperation Operational Programme, în parteneriat cu Primăria oraşului Elena –Bulgaria, precum şi a contribuţiei de 2% din bugetul proiectului”.

La finalul întâlnirii edilul a precizat că „Medgidia a pierdut 20 miliarde de lei vechi și va plăti daune orașului bulgar pentru pierderea proiectului.”

Deși anul acesta, înainte de organizarea Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice DAPYX, reprezentanții PSD Medgidia se plângeau de faptul că evenimentul este realizat cu bani de la bugetul local (fapt pe care l-au „îmbrățișat” în anul 2017, iar Luminița Vlădescu se declara mândră că face parte din echipa de organizare), acum când există oportunitatea ca Festivalul Dapyx, Tabăra de Internațională Pictură dar și 12 ateliere de creație pentru copii să fie organizate cu fonduri europene, consilierii locali PSD fie votează împotrivă, fie lipsesc de la ședințe pentru ca apoi să se victimizeze și să se simtă jigniți de declarațiile primarului.

Interesant este faptul că în 2015 Consiliul local Medgidia a adoptat hotărârea numărul 81/30.09.2015 privind aprobarea proiectului „Culture Unlimited” (vezi document) finanțat prin Programul de cooperare transfrontalieră Rornânia Bulgaria, în parteneriat cu Oraşul Elena Bulgaria şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor din România precum şi aprobarea cofinanţării reprezentând 2 % din valoarea proiectului. Se solicita finanțare pentru  Tabăra de pictură dar și pentru atelierele de creație destinate copiilor. Primarul spune că „atunci au votat „pentru” inclusiv reprezentanții PSD Medgidia, care acum par să nu mai dorească fonduri europene pentru Medgidia…” Proiectul respectiv nu a fost acceptat la finanțare (vezi document).

Valentin Vrabie susține că diferența este generată de adăugarea festivalului Dapyx care a fost apreciat de către instituțiile europene, motiv pentru care s-a aprobat finanțarea a două ediții cu suma totală de 370 000 euro. În plus s-ar fi realizat două ediții ale Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu” (total 25 000 euro) și 12 ateliere de creație în valoare totală de 13 200 euro. (vezi document).

„PSD-iștii spun că eu fac petreceri și promovez incultura. Uitați că ‘petrecerile’ mele sunt apreciate și finanțate de instituțiile europene, în vreme ce „inteligența” lor a fost respinsă de la finanțare. Acum când există oportunitatea de a aduce aproximativ 20 miliarde (lei vechi) în Medgidia, domnii de la PSD nu doresc, atunci au dorit, dar nu au obținut finanțare.” – a mai spus primarul Valentin Vrabie.

De la ȘEDINȚA convocată astăzi au lipsit: LUMINIȚA VLĂDESCU (PSD), MARIAN BUTNARU (MPM), CONSTANTIN PRICOP (PSD), GEORGIANA GHEORGHIU (PNL), IONEL ROTARU (PSD), ALIN TRIFAN (PSD), ION NARCIS ION (PSD), NICULAE PĂUN  (ALDE), LIVIU CHIRIȚĂ (ALDE). Ca urmare a refuzului unor consilieri de a participa la ședințe sau de a vota proiectele de hotărâre, primarul a spus că declanșează strângerea de semnături pentru dizolvarea Consiliului Local Medgidia. Imediat după ședința, edilul a postat pe pagina sa de facebook următorul mesaj:

„SUSȚINE ȘI TU REFERENDUMUL PENTRU DIZOLVAREA CONSILIULUI LOCAL!

Întrucât proiectele municipiului nostru sunt blocate de pionii grupurilor de interese, așa-zișii consilieri locali, consider că ar fi păcat să mai pierdem 2 ani, timp în care am putea accesa multe fonduri nerambursabile, atât de necesare dezvoltării Medgidiei.

Este momentul în care trebuie să luăm atitudine și să trimitem acasă aceste slugi ale partidelor politice care de-a lungul timpului au condus orașul spre dezastru, îndatorându-l până în anul 2030.

În acest sens apelez la dumneavoastră, cetățenii municipiului Medgidia care vă doriți dezvoltarea acestui oraș, pentru a mă sprijini în demersul demarat pentru strângerea de semnături necesare DIZOLVĂRII CONSILIULUI LOCAL MEDGIDIA, într-un timp cât mai scurt. Toți cetățenii Medgidiei care vor să se implice direct și să facă parte din echipa de susținere a demersului, mă pot contacta!

SUSȚINE ȘI TU REFERENDUMUL PENTRU DIZOLVAREA CONSILIULUI LOCAL!”

În cadrul interviului acordat reprezentanților presei, V. Vrabie a spus că dacă nu se vor strânge semnături este dispus sa demisioneze pentru a “stopa circul din Consiliul Local Medgidia.”

DECLARAȚIA INTEGRALĂ AICI: