PREȘEDINTELE CONSILIULIU JUDEȚEAN CONSTANȚA, ARESTAT ÎN LIPSĂ

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA, decizia nefiind definitivă, anunţă Realitatea TV.

În replică, preşedintele CJ Constanţa susţine că se află încă în SUA unde se tratează de cancer de prostată. Nicuşor Constantinescu nu a respectat prevederile controlului judiciar stabilit de anchetatori, arată procurorii DNA. La rândul lui, preşedintele CJ Constanţa susţine, într-un comunicat transmis prin intermediul avocatului său, că DNA îl acuză că s-ar sustrage urmăririi penale şi că a cerut arestarea sa preventivă, deşi el a fost operat şi se află într-un spital din SUA.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este din 9 aprilie 2014 în SUA, pentru tratarea cancerului de prostată, boală incurabilă în România, cu speranţă de supravieţuire mică şi în Europa. Spitalul Universitar John Hopkins din Baltimore – Statul Maryland, USA este instituţia medicală americană unde Nicuşor Constantinescu luptă, alături de echipa medicală, utilizând cele mai noi tehnologii, pentru salvarea vieţii acestuia. Nicuşor Constantinescu a fost operat cu ajutorul robotului Da Vinci, extirpându-i-se total şi radical prostata, glandele seminale, ganglionii şi nodulii din pelvis. Tratamentul ambulatoriu administrat de medicii americani, alternat cu reinternări repetate pentru tratarea efectelor secundare (incontinenţă urinară minim trei luni, spasme ale vezicii urinare, reabilitarea funcţiilor şi organelor afectate) continuă şi astăzi, 17 iunie 2014. Drena montată în pelvis colectează încă lichid zilnic în cantităţi mari, împiedicând începerea radio-terapiei cu acceleratori nucleari, pentru prevenirea extinderii celulelor canceroase”, se arată în comunicat.

„După abuzurile DNA faţă de Nicuşor Constantinescu, făcute în repetate rânduri în primavară, constând în reţinerea sa abuzivă şi hărţuirea cu rechizitorii ce fac referire la Programele Consiliului Judeţean Constanţa privind refacerea perdelelor forestiere, a livezilor dobrogene, a dotărilor informatice şi rechizitelor anuale pentru copiii din mediul rural, DNA l-a trimis în judecată pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, în lipsă, cerând abuziv, din nou, arestarea preventivă a acestuia, deşi procurorii cunosc exact situaţia medicală a acestuia, din actele puse la dispoziţie, în permanenţă, de Spitalul Universitar John Hopkins, prin intermediul avocatului Marius Mocanu. Procurorii susţin în motivare că Nicuşor Constantinescu nu a început radioterapia în Statele Unite ale Americii şi se sustrage urmăririi penale, de parcă acesta ar refuza vindecarea de cancer. Realitatea este că menţinerea drenei în pelvisul pacientului împiedică începerea radioterapiei, existând interdicţia medicală pentru aplicarea tratamentului în această situaţie”, se mai precizează în comunicat.

Nicuşor Constantinescu se află în Statele Unite ale Americii, pentru tratarea cancerului la prostată de care suferă. El a suferit o intervenţie chirurgicală la data de 12 aprilie, iar acum urmează un tratament postoperatoriu. Constantinescu este pacientul clinicii Johns Hopkins din Baltimore. La începutul lunii iunie, Constantinescu a fost programat la un consult medical care îi va evalua starea de sănătate. Procurorii DNA au mai cerut odată arestarea preventivă a preşedintelui CJ, însă judecătorii au respins cererea formulată de anchetatori, unul dintre motive fiind acela că este grav bolnav şi necesită tratament.