Arhive

ELEVII CARE AU ABSOLVIT CLASA A VIII-A AU SUSȚINUT PROBA LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ

Primul examen din cadrul Evaluării Naționale a fost susţinut. Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au fost testaţi în scris la proba de limba și literatura română. Potrivit Ministerului Învățământului, anul acesta au fost aşteptaţi în sălile de examen peste 160.000 de elevi. Ca și în anii trecuți proba a avut trei subiecte notate cu câte 30 de puncte, la care se adaugă 10 din oficiu.

Este al treilea an în care probele Evaluării Naționale sunt organizate în săli supravegheate video. Şi asta pentru ca elevii surprinși cu mijloace de informare sau telefoane mobile să poată fi eliminaţi indiferent dacă au copiat sau nu. Iată cum s-a desfășurat prima probă a evaluării la Școala Lucian Grigorescu:

Şi la Scoala Constantin Brâncuşi după două ore de testare, elevii au ieșit pe rând. bucuroși sau îngânduraţi. Cum li s-au părut subiectele și ce note așteaptă aceștia…

Evaluarea Națională se desfășoară anual, într-o singură sesiune. Subiectele sunt elaborate în cadrul Centrului Național de Evaluare și Examinare și pot fi rezolvate în două ore. Media obținută la examene va avea o pondere de 75% în media finală de admitere la liceu. Procentul de 25% este dat de media generală din anii de gimnaziu. Următoarea probă, cea la matematică va avea loc miercuri 25 iunie.