Arhive

“Pregătim viabilizarea cartierului Veterani!”

„Înaintăm și cu proiectul de viabilizare a cartierului Veterani. Până în prezent am realizat studiul de fezabilitate pentru întreaga zonă și a fost extinsă rețeaua de gaz în cartier, printr-un contract în parteneriat cu operatorul acestei rețele – Del Gaz Grid, un proiect pentru care Primăria a asigurat peste 80% din finanțare. Lucrările de viabilizare propriu-zise vor fi executate etapizat și începem cu zona în care sunt construite cele mai multe locuințe. Pentru aceasta am realizat proiectul tehnic, iar acum, în baza acestuia, inițiez 2 proiecte de hotărâre pentru aprobarea de către Consiliul Local a indicatorilor tehnico-economici în vederea realizării rețelelor de apă și canalizare și respectiv pentru modernizarea drumurilor și a iluminatului public.”

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu

Cele două proiecte supuse aprobării Consiliului Local în ședința din această lună:

  • aprobarea indicatorilor pentru extinderea rețelei de apă și canalizare și realizarea branșamentelor spre proprietăți, în zona în zona cuprinsă între străzile general Gheorghe Mărdărescu – cpt. Gheorghe Ignat – general Grigore Baștan – general Nicolae Dăscălescu – Dimitrie Cunțan – Nicolae Branga. Proiectul în valoare de 4 milioane de lei a fost depus de Primăria Sibiu în cadrul PNRR – componenta 1 – Managementul Apei, pentru obținerea finanțării europene nerambursabile.
  • aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru modernizarea străzilor, a canalizării pluviale, a iluminatului public și a cablajului metropolitan în perimetrul menționat mai sus. Valoarea estimată a investiției este de 21,23 de milioane lei și include amenajarea drumului, a trotuarelor, a unor piste pentru biciclete, crearea de zone verzi în suprafață de 3400 mp, amenajarea rețelei de canalizare pluvială, a iluminatului public și a canalizației metropolitane.

Următorul pas în viabilizarea perimetrului menționat este demararea procedurii de achiziție pentru execuția lucrărilor.