Arhive

PIELEA TREBUIE PROTEJATĂ CORESPUNZĂTOR ÎN PERIOADA VERII

Avem impresia că știm tot ceea ce poate fi cunoscut cu privire la protecția solară . Însă, cu toate acestea, acuzăm arsuri ale pielii în fiecare vară. Există deja o serie de mituri legate de modul în care ar trebui să ne protejăm pielea de radiațiile solare. Medicii atenționează că pielea trebuie protejată corespunzător în perioada verii.

Soarele nu este dușmanul nostru. Protejată corespunzator, pielea poate fi expusă la soare. Însă crema de protecție trebuie să fie nelipsită din geanta de plajă. La fel de important este și modul în care o alegem. Nu sunt foarte multe reguli, dar sunt extrem de importante. Pentru că, din pacate, nu există nicio cremă care oferă o protecție de 100% a pielii împotriva radiațiilor solare.

Crema de protectie este esentială pe timp de vară. Asta pentru că ea conține anumite substanțe care absorb radiația luminoasă și reacționează asemenea unei haine protectoare. Insă nu orice cremă va poate proteja pielea, ci este important să o alegeți pe cea care vi se potrivește.

Un studiu a demonstrat că oamenii aplică greșit regulile de protecție solară. Studiul a fost realizat recent la Academia Americane de Dermatologie. Cea mai frecventă greșeală a oamenilor este folosirea unor creme cu un factor de protecție solară prea mic.