PIAȚETA DECEBAL DIN MEDGIDIA A GĂZDUIT MANIFESTĂRI DEDICATE UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE

Medgidia a sărbătorit 156 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri de la 1859. În Piaţeta Decebal s-a organizat un eveniment prin care municipalitatea a marcat această importantă zi din calendarul românesc. La manifestare au fost prezente atât autorităţile locale cât şi cetăţeni ai municipiului.

Ceremonia a debutat cu o paradă în cadrul căreia drapelul României a fost purtat prin centrul orașului. Părintele protoiereu Petrică Ciobanu, corul „Buna Vestire” şi fanfara „Dan Spătaru” au asigurat programul artistic.

Spectacolul a continuat cu interpretarea de excepţie a Horei Unirii de către corul mixt “Buna Vestire” şi cu citirea Proclamaţiei Unirii. Pentru a aduce readuce bucuria unirii în sufletele românilor, membrii cluburilor de lectură şi de teatru au împărţit celor prezenţi însemne tricolore şi mesaje despre Unire.

Mica Unire se sărbătoreşte în fiecare an la Medgidia. A devenit o tradiţie ca la 24 ianuarie autorităţile locale să invite cetăţenii municipiului să-şi prindă mâinile şi inimile în hora unirii.

Și oamenii legii au participat la eveniment.

La capitolul impresii despre eveniment părerile oamenilor sunt împărțite.

Pentru a marca aşa cum se cuvine momentul, la final toţi participanţii, s-au prins în hora unirii.