SIMONA HALEP S-A CALIFICAT ÎN OPTIMILE TURNEULUI AUSTRALIAN OPEN

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului Australian Open. Meciul a avut loc la Melbourne. Tenismena de la malul mării spune că temperaturile ridicate de afară i-au creat probleme. Acest lucru i-a făcut și pe fani să stea cu inima la gură în momentul în care românca părea că va pierde disputa.

Halep a avut un meci destul de dificil cu Mattek-Sands, care a jucat agresiv. Românca s-a impus după o oră și 32 de minute în care a comis cinci duble greșeli și 25 de erori neforțate. Simona a reușit trei ași și 29 de lovituri câștigătoare, în timp ce Mattek-Sands a avut doar 26. Americanca a început mai bine și a dominat debutul setului inaugural, dar Simona a egalat la trei și apoi a reușit să rupă echilibrul, printr-un break de 4-3. Tenismena noastră a început excelent setul al doilea. Mattek-Sands a egalat la 5-5, însă Simona Halep și-a adunat forțele și a mai făcut un break, când a și câștigat meciul cu 7-5.

„A fost foarte cald și nu m-am simțit bine. Sunt un pic obosită, dar m-am mișcat bine totuși. Câteodată, când este foarte cald, corpul meu pierde din energie. Mi-am pus gheață deoarece m-am simțit obosită în setul al doilea. Nu pot să spun că nu sunt obișnuită cu presiunea, am mereu încredere în șansa mea.”, a declarat Simona Halep după meci.

De asemenea, tânăra a adăugat faptul că este frecvent întrebată de ce a schimbat antrenorul. Iar răspunsul ei a fost unul simplu… „câteodată simți nevoia să schimbă ceva”. Simona a afirmat faptul că între ea și un antrenor român nu ar mai exista bariere de limbă, atunci când dorește să își exprime stările din timpul partidei.