PESTE 2,5 TONE DE PEŞTE, 50 DE KILOGRAME DE CARNE ŞI 600 DE OUĂ CONFISCATE

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (S.I.C.E.) au derulat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economico-financiară şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici comerciale de natură să ducă la comercializarea unor produse alimentare neconforme. Astfel, au fost confiscate peste 50 de kilograme de carne, care nu aveau acte de provenienţă şi erau neconforme cu standardele în vigoare, fiind aplicate şi 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.000 lei. Activitatea s-a derulat în parteneriat cu D.S.P. Constanţa.

Tot în această perioadă, poliţiştii S.I.C.E. derulează acţiuni pentru prevenirea braconajului piscicol, precum și pentru verificarea legalității operațiunilor cu pește, produse din pește, carne şi ouă. Cu această ocazie au fost confiscate peste 2,5 tone de peşte în valoare de 18.700 de lei, peste 50 de kilograme de carne şi 600 de bucăţi de ouă.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate două infracțiuni, una de evaziune fiscală şi una de altă natură, au fost aplicate 9 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.000 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au indisponibilizat sau ridicat în vederea confiscării 2.726 kilograme de pește din diferite specii, peste 50 de kilograme de carne şi 600 de bucăţi de ouă.

La activităţi, au participat şi specialişti din cadrul DSP Constanţa.

De asemenea, poliţiştii din Oltina îi cercetează penal pe C. Petrică de 28 ani şi pe D. Ş. de 15 ani, care, în noaptea de 04 spre 05.04.2015, au fost depistaţi de oamenii legii la o fermă piscicolă din Oltina, în timp ce pescuiau ilegal, cu o plasă monofilament.