Arhive

PESTE 200 DE MEDICI DE FAMILIE DIN JUDEȚUL CONSTANȚA S-AU ÎNTÂLNIT CU REPREZENTANȚII CJAS

Peste 200 de medici de familie din județul Constanța au luat parte la o întrevedere cu reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Cardurile de sănătate, dosarul medical electronic și soluțiile moderne pentru furnizorii de servicii medicale, au fost principalele subiecte puse în discuţie.

Noile schimbări din sistemul medical românesc, implică utilizarea cardului de sănătate de către pacienții asigurați. Cardurile se distribuie în primă fază prin poștă însă, activarea are loc doar la cabinetul medicului, prin utilizarea cititorului.

Cititoarele de carduri se vor achiziționa individual de către fiecare medic în parte.

De la 1 ianuarie , fiecare pacient asigurat , va folosi cardul de sănătate de câte ori va beneficia de servicii medicale. Asigurații care nu vor avea card, în timp util vor primi o adeverință de la Casa de Asigurări de Sănătate. Și femeile însărcinate, care nu contribuie la CJAS, vor avea parte de servicii medicale gratuite.

Toate datele despre istoricul medical al pacienților se vor regăsi din 2015 într-un dosar medical, ce va putea fi accesat de la orice calculator cu conexiune la internet.

Medicii de familie vor oferi sprijinul necesar pacienților pentru a se adapta la noile schimbări.