Arhive

UPDATE + VIDEO: AU TÂLHĂRIT UN BĂTRÂN DE 80 DE ANI DIN MEDGIDIA

Patru minori din Medgidia au ajuns pe mâna polițiștilor. Asta după ce au tâlhărit un bătrân de 80 de ani din localitate. Băieții cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani l-au deposedat pe T.A. de suma de 1 600 lei.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 15.00. Bătrânul a povestit în exclusivitate pentru Alpha Media că în timp ce ducea gunoiul s-a oprit în parcul din zona Rotunda a municipiului Medgidia pentru a se odihni. La un moment dat a fost abordat de cei patru suspecți, iar unul dintre ei, care îl cunoștea pe bătrân, s-a oferit să îl ajute și să îi ducă gunoiul. Ulterior acesta a l-a rugat să îi cumpere și un pachet cu țigări întrucât are probleme la un picior și se deplasează cu greutate. Cei patru au plecat împreună și au întârziat destul de mult, timp în care, probabil, au plănuit cu să acționeze. După ce s-au întors de la magazin și i-au predat pensionarului țigările, unul dintre băieți l-a rugat pe bătrân să îi dea un leu pentru a-și lua o pâine.

În momentul în care a văzut că bătrânul a scos mulți bani din buzunar s-au năpustit asupra lui, l-au îmbrâncit, i-au smuls banii și s-au făcut nevăzuți. Nea Alexandru spune că avea în buzunarul de la geacă 1 600 de lei. Banii proveneau din economiile lui și vroia să își ajute fratele căruia i-a decedat soția. După ce a reușit să se ridice de pensionarul a rugat o trecătoare să anunțe poliția. Oamenii legii au constituit o echipă operativă și au plecat în căutarea suspecților.

Cei patru minori au fost descoperiți într-un local din centrul orașului Medgidia unde și-au propus să cheltuie o parte din banii furați. Polițiștii au reușit să recupereze suma de 1 422 lei, bani pe care i-au înapoiat bătrânului. Acum cei patru sunt cercetați penal pentru tâlhărie calificată. Întrucât sunt minori anhceta se va desfășura cu suspecții în stare de libertate.