PĂRINȚII REUȘESC SĂ STRICE VIITORUL COPIILOR PRIN METODELE DE EDUCAȚIE LA CARE RECURG

Copilul este centrul universului pentru orice părinte. Bineînțeles că una dintre cele mai mari dorințe ale adultului, este ca micuțul să reușească în viață mai bine decât a reușit el. Pentru asta educația acordată încă din primii ani de viață este foarte importanta. Numai că deseori din prea multă dragoste și exces de zel părinții reușesc să strice viitorul copiilor prin metodele de educație la care recurg.

Când vine vorba despre educația copiilor, fiecare părinte are propriile reguli după care se ghidează. De aceea este greu de identificat o manieră de creștere universal valabilă. Ce spun părinții despre aceasă grijă uneori excesivă?

Specialiștii spun că atunci cănd vorbim despre educația copilului sau copiiilor noștri, implicit vorbim despre o grijă exagerată. Tocmai din acest motiv, putem să fim surprinși atunci când copilul nostru va ajunge la o vârsă de 16-18 ani iar comportamentul lui să fie unul infantil.

Dar nici prea multă libertate nu este bună. Pentru că există posibilitatea de a fi scăpați de sub control. Chiar dacă pare o misiune imposibilă, nu este atât de greu să evităm aceste greșeli. Totul este să fim conștienți de efectele negative pe care le pot produce.