Arhive

PACIENŢII MUŞCAŢI DE CÂINI NU SE MAI POT PREZENTA ÎN URGENŢA SPITALULUI DE BOLI INFECŢIOASE FĂRĂ BILET DE TRIMITERE

De aproape două luni, plaga produsă prin muşcătura de câine intră în lista serviciilor medicale decontate de casa de asigurări. ÎNSĂ doar dacă asistenţa medicală se realizează pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie. Pentru ca foaia de zi să fie decontată unde spitalul nu este inclus în categoria unităţilor de urgenţă, orice prezentare la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase în regim de urgenţă, necesită bilet de trimitere.

Dr. Stela Halichidis mangerul unităţii sanitare a precizat că rabia este o boală cu evoluţie îndelungată. Nu te îmbolnăveşti într-o oră sau într-o zi, şi astfel se poate lua bilet de trimitere de la medicul de familie. Însă recunoşte că prima urgenţă la o plagă muşcată ar fi să se oprească hemoragia şi să se toaleteteze plaga, după care se face tratamentul antirabic.

La Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, în această perioadă au fost trataţi de urgenţa 300 de pacienţi cu plăgi muşcate fără bilet de trimitere. Suma de aproximativ 60 000 de lei, aferentă vaccinării şi tratamentului plăgii, nu este decontată.