Arhive

OLIMPIADA DE LIMBA ŞI LITERATURA TURCĂ LA MEDGIDIA

Ministerul Educaţiei, ISJ Constanţa și Uniunea Democrată Turcă din România organizează în perioada 5-8 aprilie Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura turcă. La eveniment participă elevi din Bucureşti, Tulcea, Constanţa și Medgidia. Competiția este găzduită de Colegiul Naţional „Kemal Ataturk” din Medgidia. Olimpiada reuneşte 80 de elevi din clasele V-XII care studiază limba maternă turcă, în judeţele Constanţa, Tulcea şi Bucureşti. Concursul a debutat luni cu proba scrisă. Marţi, 7 aprilie, elevii înscrişi la olimpiada vor vizita obiective de interes turistic din municipiul Tulcea şi se vor întâlni cu deputatul Iusein Ibram.

Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 8 aprilie, de la ora 11.00, în prezenţa unor oaspeţi importanți. Premiile sunt acordate de Uniunea Democrată Turcă din România, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci „Dobrogea”.

Elevii prezenți la olimpiadă se declară optimiști. Tinerii spun că este o competiție care nu le pune prea multe probleme și sunt familiarizați cu subiectele.

La festivitatea de premiere vor participa şi 10 profesori din Turcia. Dascălii se află în România cu prilejul înfrăţirii Colegiului Naţional „Kemal Atatürk” din Medgidia cu două instituţii de învăţământ din Ankara.

Protocolul dintre instituțiile de învățământ vizează schimburi de experiență în domeniul social, cultural și educativ.