OAMENII DIN MEDGIDIA AU SESIZAT CĂ ÎN ZONA SILOZ O CAMERĂ DE SUPRAVEGHERE ESTE SPARTĂ

De mai mult timp cele mai importante zone din municipiul Medgidia sunt supravegheate video cu un sistem performant de camere. Primarul Marian Iordache a spus că agenţii care monitorizează imaginile surprinse notează şi raportează toate evenimentele surprinse. Însă de mai mult timp în zona Siloz, mai exact la barăci o cameră de supraveghere este spartă şi lăsată cu obiectivul către sol. În aceste condiţii oamenii se întreabă – ce fac cei de la monitorizare?!

Zona Siloz lângă barăcile oamenilor. La prima vedere totul pare supravegheat. Două carcase ale camerelor de filmat își impun prezența pe stâlpul de lângă o societate comercială. Însă poziția uneia dintre ele te face să o privești mai atent. Astfel poți observa că este spartă și poziționată incorect.

Potrivit proiectului ,,Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în municipiul Medgidia prin achiziţionarea de echipamente specifice şi amenajarea unui centru de supraveghere” totul părea în regulă. Dar în timp sistemul de supraveghere a întâmpinat probleme în unele zone ale orașului. Este și cazul camerelor amplasate la barăcile din zona Siloz.

Potrivit edilului, proiectul de monitorizare video a oraşului prevede ca aceste zone să fie atent monitorizate şi supravegheate. Materialele video sunt păstrate 30 de zile, timp în care orice cetăţean poate face o cerere pentru a avea acces la imagini. Mai mult, înregistrările pot constitui probe în instanţă. Imaginile care surprind infracţiunile sunt trimise către Poliţia Medgidia.