Arhive

“O MĂSURĂ LIPSITĂ DE ORICE FUNDAMENT PROFUND – AȘA ZISUL CERTIFICAT VERDE…”

DECLARAȚIA SENATORULUI AUR, SORIN CRISTIAN MATEESCU despre “așa-zisul certificat verde” pe care îl consideră “o măsură lipsită de orice fundament, profund discriminatorie și vădit anticonstituțională”:

„În ultimele luni, partidele de la putere au încercat să impună obligativitatea prezentării <> pentru a putea exercita dreptul constituțional la muncă. Aceste tentative au eșuat. În primul rând, datorită intervențiilor parlamentare și politice ale partidului AUR și acțiunilor civice ale unui număr foarte mare de români care susțin libertatea și normalitatea. Conform art. 41 din Constituția României, <>.
Susținătorii acestuia <> au încercat să oblige majoritatea românilor să se vaccineze pentru a mai putea munci. Ceea ce este cu totul neacceptabil! Încă de la început, am fost adepții libertății de a alege. Administrarea unui vaccin este o chestiune foarte sensibilă, care presupune o decizie personală. A condiționa exercitarea dreptului legal la muncă de vaccinare – căci despre asta este vorba în ceea ce privește așa-zisul certificat verde – ar fi fost o măsură cu totul discriminatorie și profund neconstituțională.”

Sorin Cristian Mateescu, senator AUR

Parlamentarul constănțean a subliniat poziția AUR care “a fost și rămâne fermă împotriva oricărei condiționări de această natură”.

Sursa: Sorin Cristian Mateescu