O arteră rutieră importantă din municipiul Constanţa va fi modernizată

Primăria Municipiului Constanţa informează că sâmbătă, 8 mai, încep lucrările de reabilitare a carosabilului pe strada Nicolae Iorga. Zona carosabilă va fi reconfigurată pentru a fi adaptată măsurilor de resistematizare rutieră. Vor fi amenajate căi de rulare pentru biciclete şi zone de parcare.

Astfel, angajaţii Confort Urban vor interveni sâmbătă cu utilaje pentru decopertarea zonei carosabile pe tronsonul delimitat de strada Panselei şi bulevardul Tomis. Se va acţiona inclusiv în spaţiile destinate parcării autovehiculelor. Intervenţiile vor avea loc cu restricţii parţiale de trafic rutier, în intervalul orar 08:00-16:00.

Luni, 11 mai şi marţi, 12 mai, lucrările de frezare a carosabilului se extind pe tronsonul delimitat de bulevardul Tomis şi bulevardul Mamaia. Lucrările se desfăşoară noaptea, pentru a nu îngreuna traficul rutier, circulaţia autovehiculelor fiind restricţionată alternativ, pe câte un sens de mers, între orele 19:30-06:00.

De miercuri noaptea, încep lucrările de asfaltare, cu restricţii totale de trafic rutier între orele 19:30-06:00. Se va utiliza o mixtură asfaltică stabilizată, un material performant care se foloseşte la infrastructura rutieră cu trafic intens.

Traficul rutier va fi restricţionat astfel:

– miercuri, 12 mai, nu se va circula pe tronsonul cuprins între strada Panselei şi bulevardul Tomis;

– joi, 13 mai, nu va fi permisă circulaţia pe porţiunea delimitată de bulevardul Tomis şi strada Maramureş;

– vineri, 14 mai, se închide tronsonul delimitat de strada Maramureş şi bulevardul Mamaia.

Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

De asemenea, participanţii la trafic sunt rugaţi să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră şi să manifeste atenţie sporită în zonele în care se efectuează lucrări.