Arhive

NOILE MANUALE DIGITALE PENTRU CLASELE I ŞI A II-A POT FI DEJA UTILIZATE LA CLASĂ

De la data de 15 octombrie cadrele didactice, elevii și părinţii pot accesa gratuit noile manuale pentru clasele I şi a II-a, în format digital pe site-ul manuale.edu.ro. În perioada 16 – 22 octombrie, dascălii din învăţământul primar vor alege din oferta existentă, manualele adecvate nivelului de pregătire al clasei.

Comenzile pentru manualele în format print şi digital vor fi făcute de către şcoli și transmise inspectoratelor şcolare judeţene ale municipiului Bucureşti şi Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Cadrele didactice pot folosi deja la clasă manualele digitale disponibile pentru următoarele discipline:

„Matematica şi explorarea mediului” (clasele I şi a II-a),
„Comunicare în limba română” (clasa a II-a),
„Comunicare în limba modernă – Limba engleză” (clasa I şi a II-a),
„Comunicare în limba română pentru minorităţi” (clasa I).

La Școala Gimnazială Lucian Grigorescu din Medgidia se realizează selecția manualelor de către cadrele didactice de la clasele respective.

Noile manuale sunt parte a unui proces de modernizare a educaţiei, de adaptare a ei la realităţile societăţii contemporane. Procesul de actualizare și modernizare a manualelor se desfășoară în paralel cu revizuirea programelor şcolare pentru învăţământul preuniversitar. Manualele pentru clasele I şi a II-a sunt, aşadar, o consecinţă firească a aplicării noului curriculum.