NEMULȚUMIRI ȘI ACUZAȚII ÎN CONSILIUL LOCAL MEDGIDIA

Consiliul Local Municipal Medgidia s-a reunit în ședința ordinară aferentă lunii aprilie. Aleșii au avut de aprobat șase proiecte de hotărâre, inițiate de primar. Punctul doi aflat pe ordinea de zi, care viza “Aprobarea participării Municipiului Medgidia ca membru fondator la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Biroul European al Regiunii Sud-Est” nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat.

Rectificarea bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia, pentru anul 2015 a fost îndelung discutată de aleșii locali. Asta întrucât cei mai mulți consilieri erau de acord doar cu două dintre cele trei referate de specialitate. Și dacă pentru proiectul „Construim împreună viitoarea ta carieră”, inițiat de Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu” și plata normei de hrană pentru angajații Poliției Locale cei mai mulți aleși erau dispuși să ridice mâna, spiritele s-au încins când a venit vorba de Parcul „1 Mai” care în prezent este inundat.

Chiar dacă proiectul a fost aprobat, au existat nemulțumiri în rândul consilierilor.

Celelate proiecte aflate pe ordinea de zi au trecut destul de repede de votul aleșilor locali. Astfel, s-au aprobat indicatorii tehnico–economici ai Studiului de fezablitate pentru obiectivul „Campus locuințe sociale, municipiului Medgidia, str. Dezrobirii, nr.15”, completarea inventarului domeniului privat al municipiului Medgidia și repartizarea unei locuințe sociale, aflate în administrarea DGDPP Medgidia. La punctul II Diverse consilierii locali au prezentat nemulțumirile cetățenilor și i-au cerut primarului să ia măsuri.

Alesul local Marian Butnaru a continuat să prezinte nereguli pe care sustine că le poate dovedi cu documente.

La finalul ședinței precedente edilul Marian Iordache spunea că se gândește serios să îl acționeze în instanță pe Marian Butnaru, însă alesul local susține că nu se teme.

De asemenea, consilierul local le-a atras atenția reprezentanților din executiv că lucrurile sesizate nu vor rămâne fără efecte.

Chiar și asa aleșii locali intervievați se declară nemulțumiți de răspunsurile primarului.

Primarul Marian Iordache a plecat rapid la finalul ședinței și nu a putut fi intervievat cu privire la acuzațiile pe care i le aduce Marian Butnaru. În concluzie, se poate spune că spiritele se încing din ce în ce mai tare în Consiliul Local Medgidia.