Arhive

MUZEUL DE ARTĂ CONSTANȚA ÎNFRUMUSEȚAT DE CREAȚII DONATE

Muzeul de Artă din Constanța este înfrumusețat de creațiile donate de colecționari și artiști contemporani. Ultimul tablou achiziționat în patrimoniul datează de ani buni. Asta pentru că piața de profil este considerată intangibilă.

Adăpostește opere de o valoare impresionantă, însă pentru îmbogățirea patrimoniului de la Muzeul de Artă din Constanța nu mai sunt, momentan, fonduri.

Muzeul de Artă de la malul mării, trăiește, în ultima perioadă, din donații. Cea mai recentă creație donată în patrimoniul muzeului de aici este o tapiserie evaluată la 30.000 de dolari și semnată incontestabil de artistul Șerbana Drăgoiescu, ale cărei aripi au fost frînte la scurt timp după ce și-a lăsat moștenire opera în muzeul la malul mării.

Artiștii contemporani și colecționarii de artă sunt cei care se mai îngrijesc de destinul edificiului.

Gestionarii de aici fac tot ce le stă în putință pentru a le susține eforturile. În ultimele patru luni, muzeul a fost închis pentru a căpăta o nouă înfățișare, iar pe 3 aprilie va avea loc marea deschidere. Cu pereți văruiți, pe care vor trona opere de artă pînă acum nedezvăluite privitorilor, dar și cu un acoperiș îmbunătățit care să flateze exteriorul edificiului cu artă, conducerea muzeului spune că va face tot ce îi stă în putință pentru a atrage cît mai mulți vizitatori.