“Modificările Legii offshore sunt gândite să aducă câștiguri reale țării, nu iluzii!”

“România avea nevoie urgentă de o lege care SĂ SUSTINĂ și SĂ ÎNCURAJEZE investițiile, astfel încât să beneficieze cât mai repede de gazul extras din Marea Neagră și din exploatările de mare adâncime!
Pentru ca românii să poată beneficia de aceste gaze, prima condiție este ca ele să fie extrase. Până în prezent, statul român nu a avut niciun beneficiu!

Modificările Legii offshore sunt gândite să aducă câștiguri reale țării, nu iluzii! Venituri consistente vor intra suplimentar la bugetul național iar pe piața internă va fi o cantitate mai mare de gaz pentru populație și pentru economie, premisă esențială a stabilizării/scăderii prețurilor
Legea precizează că Guvernul, la propunerea Ministerului Energiei, în situație de criza energetică și/sau de distorsiune a aprovizionării cu gaze naturale a României, poate lua măsuri de vânzare cu prioritate în România, a cantităților de gaze naturale extrase din perimetrele respective!
Așadar este fără fundament afirmația/acuzația că gazul extras va fi vândut în afara țării, în detrimentul populației și economiei naționale.

Un miliard de dolari investiți aduc 3 miliarde de dolari la buget, în fiecare din următorii 23 de ani, și creează/mențin peste 30 de mii de locuri de muncă!
Prin prevederile adoptate se deblochează nu doar investițiile/exploatările de gaze din Marea Neagră, ci și cele terestre, de mare adâncime, cum este exploatarea Caragele, Buzău, unde s-a descoperit cel mai mare zăcământ de gaze din ultimii 30 de ani!
Așadar, criticile aduse acestui mare și important demers sunt nejustificate!”

Felix Stroe, senator PSD