METODA ACCIDENTUL REVINE ÎN PRIM-PLAN LA CONSTANȚA

La data de 18 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 2 din Constanţa au fost sesizaţi prin 112, de către un poliţist în rezervă, în vârstă de 54 de ani din Constanţa, despre faptul că a reţinut o femeie care a încercat să îl înşele prin metoda accidentul.

Bărbatul a declarat că a fost sunat de un alt bărbat care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului său, spunând că acesta din urmă a fost implicat într-un accident rutier în Bucureşti şi a cerut suma de 4.500 de euro pentru despăgubiri.

Înţelegând faptul că este o înşelăciune, poliţistul în rezervă a declarat că acceptă să ofere banii aşa-zisului avocat, anunţând Poliţia.

În momentul în care la domiciliul său s-a prezentat o femeie pentru a ridica banii, bărbatul de 54 de ani a reţinut-o până la sosirea oamenilor legii.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, identificând-o pe D. Cristina Georgiana, de 18 ani.

În cauză, tânăra a fost reţinută pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, urmând a fi prezentată, astăzi, instanţei cu propunere corespunzătoare.

Poliţiştii fac un apel la toţi constănţenii să anunţe imediat Poliţia, dacă se confruntă cu situaţii similare ca cea prezentată anterior.

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, poliţiştii precizează încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani, iar doar instanţa de judecată este competentă pentru a hotărî şi dispune într-o astfel de situaţie.
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală, iar doar instanţa de judecată poate dispune în urma unui proces penal.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor situaţii cauzate de accidentele rutiere”, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier şi pentru a anunţa oamenii legii de o astfel de solicitare.
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
Sursa: Observator.ro