Mesajul senatorului PSD Felix Stroe cu ocazia sărbătorii Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil

„Dumnezeu este puterea mea!” înseamnă numele Lui. Arhanghelul Gavril este unanim considerat a fi mesagerul veştilor bune. Vestea cea Bună, naşterea Mântuitorului, a fost adusă Maicii Domnului tot de Arhanghelul Gavril.
Mihail vine tot din ebraică și se traduce prin „Cine-i ca Dumnezeu”. Sfântul Mihail transmite rugăciunile adresate de credincioşi Tatălui Ceresc şi este cel dintâi dintre îngerii păzitori care s-a luptat cu îngerii răzvrătiţi împotriva lui Dumnezeu.

Avem nevoie de vești bune! Avem nevoie ca cineva să lupte pentru noi, împotriva nedreptății, nevredniciei, celor făptuite împotriva noastră.

„Luminează mințile noastre cu lumina feței lui Dumnezeu, care strălucește totdeauna pe fruntea ta ca un fulger la arătare, ca să putem pricepe care este voia lui Dumnezeu, bună si desăvârșită, în ceea ce ne privește, și să cunoaștem toate câte se cuvine nouă să le facem și câte să le trecem cu vederea”, spune rugăciunea către Arhanghel. Să înțelegem vremurile pe care le trăim și să facem doar bine, pentru a îndrepta vremurile.
La mulți ani celor care poartă numele sfinților noștri, atât de iubiți de popor! Și la mulți ani și nouă, tuturor.
Așa să ne ajute Dumnezeu!”