ACȚIUNE DE DONARE DE SÂNGE LA CUMPĂNA

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanta , Primaria si Consiliul Local Cumpana  organizeaza  marti 09.11.2021 intre  orele 09.00- 13.30, o actiune de donare de sange.

Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatea Cumpana  si localitatile  invecinate  care  doresc sa  ii ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg ( in functie de inaltime , constitutie), care nu au suferit de hepatita virala de tip B sau C, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima,boli autoimune etc.     

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta  cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.

Cu  3  zile  inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

In  ziua donarii se recomanda un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) si minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:

  • 7 tichete de masa pentru produse alimentare;
  • o zi libera , in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari.
  • decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;    

Va asteptam  marti 09.11.2021 la  Centrul de Vaccinare Cumpana din localitatea Cumpana  Aleea Taberei nr 3A cu un act de identitate valabil, intre orele 09.00-13.30.

NU TREBUIE DECÂT SĂ TE HOTĂRĂȘTI!

ÎNCEARCĂ! DONEAZĂ SÂNGE!

ÎMPREUNĂ PENTRU O CAUZĂ NOBILĂ!

PROGRAMĂRILE SE POT FACE DE LUNI PÂNĂ VINERI , ÎN INTERVALUL ORAR  08.00-14.00,   LA URMĂTOARELE NUMERE DE TELEFON: 

-0733300072 – NEAGU LORENA – CENTRUL DE VACCINARE CUMPĂNA 

-0729040555 – ENACHE ANICA- CENTRUL MEDICO-SOCIAL CUMPĂNA

foto: arhivă