MEDICII SPUN CĂ O CAUZĂ DIRECTĂ A PRODUCERII GINGIVITEI ESTE PLACA BACTERIANĂ

Gingivita este una dintre cele mai frecvente probleme dentare. Afecţiunea este cazută de igiena orală precară. Principalul simptom este tumefierea şi înroşirea gingiilor. Netratată, boala poate provoca apariţia paradontitei, o afecţiune extrem de serioasă.

Principalul simptom rămâne îmbolnăvirea gingiilor. Acestea sângerează cu uşurinţă, în mod special, în timpul perierii dinţilor. Ele îşi modifică, de asemenea, culoarea, de la roz până la roşu închis. Totodată, lezarea lor se produce cu uşurinţă în momentul perierii dinţilor sau al mestecării alimentelor. Așadar cum putem recunoaște simptomele?

Cauza apariţiei gingivitei este placa dentară. Ea apare, în cele mai multe cazuri, în timpul pubertăţii și revine pe parcursul vieţii sub diferite grade de gravitate. Formele uşoare de boală sunt frecvente la adulţi. Cel mai des întâlnit factor este igiena orală precară.

Afecțiunea este deseori lipsită de durere şi trece neobservată. Dacă nu este identificată, gingivita poate duce la parodontită, o boală mai gravă care afectează structurile se susţinere ale dinţilor şi duce la căderea acestora. Dacă îţi îngrijeşti bine dinţii și îi perii corect în fiecare zi, şansele de a face gingivită scad foarte mult.