Arhive

MEDICII RECOMANDĂ CURA HELIO-MARINĂ ATÂT COPIILOR CÂT ȘI ADULȚILOR

Cura helio-marină folosită în vindecarea rahitismului la copii poate avea efecte contrare, dacă nu se respectă anumite reguli. Aerul marin, apa sărată, nămolul şi algele sunt medicamentele prin care putem ţine sub control numeroase boli. Climatul marin acţionează benefic asupra circulaţiei periferice, respiraţiei, dar şi asupra inimii.

Cura marină ca toate celelalte recomandări trebuie efectuată corespunzător. Medicii reamintesc părinților cât de important este să respecte programul orar pentru copii. Chiar și statul la umbră este la fel de nociv ca şi statul la soare, în orele de vârf. Medicii le recomandă părinţilor să-şi ţină copiii în casă sau în camera de hotel la orele amiezei.

În acelaşi timp, cura heliomarină este recomandată și adulților. Ea favorizează reglarea metabolismului calciului şi fosforului. Este indicată în bolile reumatice, în atrofiile musculare, dar şi persoanelor care au suferit o fractură care se vindecă mai greu. Băile în mare şi împachetările cu nămol ajută aceste persoane să redobândească puterea de contracţie a muşchilor şi mobilitatea articulară.