“Măsurile propuse de PSD sunt și realizabile!”

“Nu de puține ori, am auzit în spațiul public păreri, conform cărora nu există resurse și soluții economice pentru soluțiile avansate de noi, în domeniu economic și al protecției sociale. Ei bine, Ministrul Finanțelor confirmă că există spațiu bugetar pentru măsurile sociale propuse de PSD! Toate măsurile anunțate de PSD sunt rezultatul activității unor grupuri interne ale partidului, care au fundamentat economic toate
propunerile făcute.

Ministrul Finanțelor, care are toate datele bugetare, confirmă că aceste măsuri propuse de PSD sunt și realizabile!

Creșterea pensiilor este posibilă datorită măsurilor fiscale realizate de ministrul Finanțelor, care vor aduce mai mulți bani la bugetul de pensii. Creșterea salariului minim nu consumă resurse, ci aduce mai mulți bani la buget.

Creșterea salariilor dar și a pensiilor este necesară pentru menținerea puterii de cumpărare care să susțină oferta IMM-urilor. Dacă oamenii nu mai au bani, nu mai are cine să cumpere produsele și serviciile IMM-urilor și se intră într-un cerc vicios atât pentru salariați, cât și pentru firme!

Majorarea salariului minim este necesară și pentru creșterea salariilor în mediul privat, unde nivelul de salarizare a rămas cu mult în urma inflației. Dacă IMM-urile vând produse și servicii la prețuri mai mari, e corect să acorde și salarii mai mari angajaților.

Așadar, nu am propus măsuri care să nu aibă acoperire în economia reală, dar mai ales într-un sistem îmbunătățit al colectării bugetare a contribuțiilor sociale și la sistemul de pensii!, a subliniat senatorul social-democrat, Felix Stroe.