Mandate puse în executare de polițiști

La data de 2 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 47 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 424 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

La data de 2 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 38 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 5 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

La data de 2 martie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat o femeie, de 65 de ani, pe numele căreia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 6 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Persoanele în cauză au fost escortate și încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 2 martie a.c., în jurul orei 17.30, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism neînmatriculat pe strada Vadului din orașul Hârșova, având anulată exercitarea dreptului de a conduce vehicule.

La data de 2 martie a.c., în jurul orei 17.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 28 de ani, care a condus o autoutilitară pe strada Gheorghe Barițiu din localitatea Lazu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

La data de 2 martie a.c., în jurul orei 22.45, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Mangalia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirart, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Acțiune a polițiștilor rutieri, în municipiul Constanța

La data de 2 martie a.c., în intervalele orare 09.00-12.00 și 16.00-19.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii încălcărilor prevederilor O.U.G. 195/2002, în ceea ce privește trecerea la nivel cu calea ferată.

Astfel, în urma activităților au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.500 de lei.

Totodată, au fost reținute 6 permise de conducere pentru nerespectarea indicațiilor privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Braconajul piscicol, în ateanția polițiștilor

La data de 2 martie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au organizat o acțiune pe linia prevenirii braconajului piscicol, pe faleza lacului Siutghiol din orașul Ovidiu.

În urma activităților, polițiștii au identificat 4 bărbați, care aveau asupra lor 63 de kilograme de pește din specia caras, pe care ar fi pescuit-o fără a avea permis.

Aceștia au fost sancționați cu amendă în valoare totală de 2.400 de lei, cantitatea de pește fiind ridicată în vederea predării unui centru autorizat pentru valorificare.